2012-12-24

Jesenske miniature

Sredi decembra sta se odvila stereoskopska večera na Institutu Jožef Štefan, kjer Stereoskopsko društvo Ljubljana vsako leto organizira projekcije 3D multivizij in filmov. Kdor jih je zamudil, bo popravek lahko uveljavil naslednje leto v decembru, do takrat pa prilagam kratek video sprehod po gozdičku na robu Ljubljane, ki smo si ga lahko ogledali na velikem platnu. Tole tu je bolj podobno barvnemu zmazku kot pa toplim jesenskim barvam, vendar pa je optimizirani anaglif, za razliko od običajnega, občutno prijetnejši za ogled. Do dneva, ko bo tudi Vimeo zaštartal s kakšnim nastavljivim 3D predvajalnikom, se bomo morali nagibati le k YouTubu, kjer so 3D problem že zdavnaj rešili.



2 komentarja:

Unknown pravi ...

Nisem se še navadil škilit, da bi lahko brez pripomočkov, ki jih niti nimam, z užitkom pogledal in ocenil film. Malo pa me moti (ne najdem boljšega izraza) komorna glasba v ozadju. A nisi mogel iz svojega arzenala povleči kakšne električne kitare?! ;-)
Sicer pa upam, da se mi bo enkrat vendarle uspelo organizirat in obiskati festival! Do takrat pa...obilo uspeha in debela jajca!

peterg pravi ...

Poiskat ene anaglifne špegle bo že počasi nuja! Kontra z željami tudi tebi...