2011-12-20

3D Siddharta

Skupina Siddharta gotovo ne potrebuje posebne predstavitve. Posluša in prepeva jih staro in mlado, marsikateri komad je že v klubu ponarodelih, slovijo kot naj slovenski bend v vseh pogledih, ustvarjajo presežke, pobirajo nagrade, hm, sem še kaj pozabil? Seveda, in prvi imajo 3D booklet koncertnega DVDja, ki je bil v živo posnet v letošnjem avgustu na novem ljubljanskem štadionu v Stožicah. Kot je to že v navadi je za 3D poskrbela skupina Place3D, ki je tokrat iz klasičnega dueta prerasla kar v kvartet.



Scenarij je bil nadvse preprost. Fotkali bomo koncert, kako zaodrje, pa prej in potem in to bo to. No, osnovno idejo je potem prerasel še 3D videospot, ki je na koncu odigral skoraj vidnejšo vlogo. S kamero se je trudil Aleš Pirec, Samo Bešlagič pa je meni in Matjažu pomagal pri lovljenju koncertnih utrinkov skozi dvojno lečovje.



Seveda pa je bilo potrebno po koncertu posnetke še preveriti, urediti, popariti (pa ne s paro, da ne bo kdo mislil, ampak najti ustrezne pare :-), popeglati in prenesti v popolnoma anaglifu neprijazen barvni prostor CMYK, primeren za tisk. Po finalnem "likanju" je bila priložena DVD knjižica nared in čas je bil še za montažo 3D videa iz materiala, za katerega nismo bili prepričani kaj obeta. Na koncu je bil zadosten za trailer in pa spot, ki se je premierno zavrtel pred koncertom Siddharte v Cvetličarni in večer kasneje v oddaji RTV SLO Videozid. Ena redkih priložnosti gledanja anaglifnih posnetkov na televiziji in sodeč po videnem, popolnoma sprejemljivo ter barvno korektno (začetek na 34:30).



OK, da ne morim na blogu s fotografijami, si jih lahko, take velike, super za na namizje potegnete s Siddhartine uradne strani. Baje se vlečejo kot vroče žemljice, pohitite, da jih ne bi zmanjkalo!

Yeah, rock on!!!


1 komentar:

alanob pravi ...

Dober si, da se ti da :).