2011-10-16

3D Mass katalog čevljev - Place3D znova v akciji

Prejšnji teden je s slovenskimi dnevnimi tiskovinami zakrožil prvi pravcati 3D katalog z dodanimi rdečemodrimi očali v Sloveniji. Pogum so tokrat zbrali pri podjetju Mass in izdelavo 3D posnetkov zaupali najboljši 3D ekipi za tovrstno raboto - Place3D (če se že moramo malce pohvaliti). Katalog vsebuje 15 dvojnih strani najrazličnejših čevljev z unikatnimi postavitvami, naslovnico krasi Severina v že močno izčrpani vlogi Marilynke, se v notranjosti še dvakrat pojavi v družbi čevljev, na koncu pa nas pospremi proti izhodu v svetlejšo prihodnost.



Z Matjažem sva nekaj prijetno toplih oktobrskih večerov preživela kar pod milim nebom in se v družbi kanistra vode, nekaj ročnih LED svetilk, dveh flešov, kopico barvnih filtrov in super-druper 3D mašinerije lotila fotografske alkemije. Namreč, iz teme sva delala svetlobo in iz dolgočasnih urbanih scen ustvarjala pravljične dežele. In ker se tovrstni fotoalkemistični procesi odvijajo dlje časa kot ponavadi, sva za vsak posnetek porabila kakšno uro, z zahtevnejšimi sestavinami pa tudi dve ali več. Naj ponazorim s spodnjo fotografijo začetek procesa:


in pa spodnjo, po dolgotrajnem fotoalkemističnem postopku in še v 3D tehniki:


No, nikakor pa ne moreva mimo vseh, ki so nama med procesom pomagali v dolgih večerih, zato velika hvala še Juretu, Borutu, Simmy in Tini za popestrene delovne procese ter seveda Alešu za preživetje foto trenutkov s Severino. Za konec pa namesto slavne pevke in bodoče mamice, ki ste si jo v katalogu že velikokrat ogledali, duo Place3D v izhodu proti svetli prihodnosti:


Ni komentarjev: