2011-01-05

3D žarki v Škocjanskih jamah

V poznem jesenskem in zgodnjem pomladnem času se v Schmidlovi dvorani odvija čudovita igra narave. Dvorana, kjer te ob koncu turistične poti še zadnjič oblizne jamski hlad, te z velikostjo mora navdati s spoštovanjem, a kaj, ko se že na turistični poti prenaješ ogromnih dimenzij kanjona podzemne Reke. No, vseeno obiskovalcu pusti dnevna svetloba v dvorani dovolj velik vtis, da si gotovo lahko zasluži vidnejše mesto v pripovedkah o obisku Škocjanskih jam.


Dvakrat na leto pa se Schmidlova dvorana ne napolni le z dnevno svetlobo, ki se odbija od prepadnih sten Velike doline, temveč vanjo posije tudi sonce. Takrat topli žarki ustvarijo prav slikovito, dobro uro trajajočo igro narave z dodatnim pestrim kapljanjem vode s stropa dvorane. Kot naročeno za krajši timelapse, tokrat v 3D tehniki.


Še par besed o YouTube 3D vmesniku: s prvim gumbom 3D nastavimo ogled posnetka (v našem primeru rdeče-sv.modra očala), velikost posnetka (kar na največ), in pa razširitev na večjo ločljivost (če že ne celozaslonski način). Ogled je možen le na strani YouTube.

Ni komentarjev: